Retour au catalogue

Partager ce vin

2016 JOSEPH PHELPS Cabernet Sauvignon

JOSEPH PHELPS Cabernet Sauvignon 2016

  • Portfolio
  • Portfolio
  • Trialto
  • Code produit
  • Code produit
  • 886994
  • Conditionnement
  • Conditionnement
  • 3x1500ml
  • Type d'approvisionnement
  • Type d'approvisionnement
  • Open
  • Status
  • Statut
  • Non disponible
  • Pays
  • Pays
  • États-Unis
  • Désignation réglementée
  • Désignation réglementée
  • American Viticultural Areas (AVA)
  • Région
  • Région
  • Californie
  • Sous-région
  • Sous-région
  • Napa, Napa Valley
  • Cépage(s)
  • Cépage(s)
  • Cabernet Sauvignon 86 %
    Merlot 7 %
    Petit Verdot 3 %
    Malbec 2 %
    Cabernet Franc 2 %
  • Couleur
  • Couleur
  • Rouge
  • Fermeture
  • Fermeture
  • Liège
  • Information sur le domaine

    À la fin des années 1960, Joseph Phelps était à la tête de l’une des plus grandes entreprises de construction aux États-Unis lorsqu’il a remporté l’appel d’offres pour construire le Souverain Winery (maintenant nommé Rutherford Hill), situé à quelques kilomètres de St Helena. Joseph a eu le coup de foudre pour la magnifique vallée de Napa et il a alors envisagé un changement de carrière. En 1973, il a fait l’acquisition du ranch Connolly, qui s’étend sur une...

    Consultez la page de JOSEPH PHELPS pour plus d’information

Revues de Presse

  • - 94 Points -

    Novembre 2018

    This has very bright and juicy, brambly dark berries with a wealth of attractive and juicy dark-fruit presence. This has depth, detail and long, layered dark-fruit flavors. Impressively chiseled finish. 

    Voir la revue de presse détaillée
  • - 93 Points -

    Décembre 2018

    The 2016 Cabernet Sauvignon is made up of 86% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot, 3% Petit Verdot, 2% Malbec and 2% Cabernet Franc aged for 18 months in 48% new French and American oak and bottled in May/June of 2018. Deep garnet-purple colored, it sings of crushed blackcurrants, blackberry pie and blueberry compote with suggestions of cigar box, menthol, rose hip tea and baking spices. Medium to full-bodied, the palate is packed with vibrant black fruit laced with plenty of spicy sparks, framed by grainy tannins and oodles of freshness and finishing long with a menthol kick.

    Voir la revue de presse détaillée
  • - 93 Points -

    Septembre 2019

    This lovely wine shows exceptional quality and complexity within a bold, expansive package of thick, grippy tannin and layered flavors of blackberry, tobacco and smoked meat.

    Voir la revue de presse détaillée