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2012 AZELIA Barolo San Rocco

AZELIA Barolo San Rocco 2012

100,00 CAD

100,00$

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  • Portfolio
  • Portfolio
  • Réserve & sélection
  • Code produit
  • Code produit
  • 12293015
  • Conditionnement
  • Conditionnement
  • 12x750ml
  • Type d'approvisionnement
  • Type d'approvisionnement
  • SAQ Signature
  • Status
  • Statut
  • Non disponible
  • Pays
  • Pays
  • Italie
  • Désignation réglementée
  • Désignation réglementée
  • Denominazione di origine controllata e garantita (DOCG)
  • Région
  • Région
  • Piémont
  • Appellation
  • Appellation
  • Barolo
  • Cépage(s)
  • Cépage(s)
  • Nebbiolo 100 %
  • Couleur
  • Couleur
  • Rouge
  • Sucre
  • Sucre
  • Sec
  • Fermeture
  • Fermeture
  • Liège
  • Information sur le domaine

    Le domaine Azelia est encore un secret que partagent les passionnés de Barolos. Bien que le domaine ne soit pas très médiatisé, le propriétaire, Luigi Scavino (le cousin d’Enrico Scavino du domaine Paolo Scavino), partage la propriété de la célèbre colline de Fiasco avec Scavino, en plus des terres de San Rocco, à Serralunga. Fondée en 1920 par le grand-père Luigi, la ferme familiale de Scavino est située dans le village de Castiglione Falletto. Luigi élabore tous ses vins au...

    Consultez la page de AZELIA pour plus d’information

Revues de Presse

  • - 95 Points -

    Antonio Galloni, Mars 2016

    The 2012 Barolo San Rocco shows the pedigree of this great site. The richest and deepest of the Azelia 2012s, the San Rocco is full of intrigue. Dark cherry, plum, sage, menthol, licorice and rosemary are all vivid and beautifully delineated throughout. Although the 2012 doesn't quite have the density that is typical of this wine, there is a lot going on in the glass.

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  • - 94 Points -

    Kerin O'Keefe, Octobre 2016

    Enticing aromas of blue flower, ripe berry, leather and a hint of baking spice meld together. The juicy, delicious palate offers ripe black cherry, crushed raspberry, clove and ground pepper. Firm, velvety tannins support the succulent fruit.

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  • - 94 Points -

    Mars 2016

    Lots of fresh mushroom, plum and cedar aromas follow through to a full body, firm and silky tannins and a fresh finish. Tight and structured. Needs three years to open. Try in 2019.

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  • - 94 Points -

    Juillet 2016

    The 2012 San Rocco is a wonderfully made Barolo which offers aromas dried cherries and raspberries woven together with dried violets, eucalyptus, licorice, dried herbs and fresh minerals, which all take shape as this slowly unwinds in the glass. On the palate this shows demonstrates remarkable overall structure, balance and focus and is supported by beautiful firm, yet well polished tannins that lead into the long chewy finish. The San Rocco shows the potential to age gracefully for years to come and will ultimately be best with just a few more years of bottle age. (Best 2018-2029)

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